Rejseguide: Glamping

Rejseguide West Coast Roadtrip – inden afrejse

Så er vi hjemvendt efter en fantastisk (lille) måned, på USA’s vestkyst. I den forbindelse har vi lovet at lave en rejseguide til alle jer som skal afsted, overvejer en lignende rejse eller bare er nysgerrige 🙂

Denne rejse havde længe været en drøm for os, og den kunne ikke være kommet på et bedre tidspunkt. Et år med først optagelser til nybyggerne og dermed en kæmpe udfordring i at skulle lære en helt masse håndværk og bygge en 125 m2 lejlighed på kun otte uger, for dernæst at se sig selv på TV – nå ja sammen med i hvert fald en halv million danskere og dermed gå fra at være total usynlige til pludselig at blive genkendt og stoppet på gaden – det skal lige siges at folk har været totalt søde og det har været så hjertevarmende med den modtagelse vi har fået, men det ændrer ikke ved det faktum at det er en mærkelig følelse at blive genkendt eller få taget et billede på magasins kundetoilet uden man lige skulle vide det (ja husk at tage lyden af mobilen, for ellers opdager vi det 😀 ). Derudover fandt vi ud af at vi skulle være forældre hvilket ikke var heeeelt planlagt. Så vandt vi sgu en lejlighed, hvilket var fantastisk men som også indbar en masse praktisk med banklån osv. Og oveni det hele har vi desværre haft en masse sygdom i familien både under og efter programmerne. Derfor er det en underdrivelse at sige at denne rejse VIRKELIG var tiltrængt. Vi skulle væk fra det hele, slappe af og genfinde os selv og hinanden. Og det må man sige vi fandt kuren til.

Først og fremmest skal vi indrømme at vi var ude i virkelig dårlig tid i forhold til planlægningen af sådan en forholdsvis omfattende rejse. Sandheden er den at vi ikke havde haft råd, hvis ikke vi havde vundet nybyggerne og derfor kom det først rigtig på tale i april. Samtidig skulle rejsen helst være denne sommer, da en lille graviditet meldte sig på banen og det her altså gerne bare skulle være en tur for os to inden livet som forældre rigtigt begynder. Så tiden var knap, men vi gik all in på planlægningen og gennemresearchede airbnb, tripadvisor og diverse blogs for gode råd og fede steder at bo.

Autocamper vs. overnatninger

Og netop dette blev en prioritet i sig selv. Først havde vi bestemt os for at leje en autocamper.  Friheden i bare at kunne sætte sig ind og køre uden et bestemt mål og samtidig have alle sine ting ved sin side hele tiden var en drøm for os og er det sådan set stadig, men pga. at vi har ude i forholdsvis dårlig tid var mange campingpladser allerede optagede og man må altså ikke bare slå sig ned hvor som helst på landevejene og dermed røg frihedsdelen lidt over styr. Den drøm gemmer vi altså til en anden gang, hvor turen måske går et andet sted hen og hvor vi har en tredje lille passager med. Tanken om diverse standard kæde hoteller og moteller tiltalte os dog langt fra og derfor gjorde vi ret meget ud af at undersøge mere “unikke” overnatningssteder, hvilket må siges at have været en succes som gjorde rejsen til noget helt særligt. Blandt andet boede vi i Tippi, jurte med infinity pool og i en hytte oppe i træerne i midten af en vinmark (som i kan læse mere om under de seperate indlæg).

Ruten

Vores rute startede og sluttede i L.A, hvilket vidst kan siges at være en meget klassisk  west coast round trip. I kan se ruten her, bemærk at San Diego kommer på et lidt mærkeligt tidspunkt, hvor vi endte med at køre tilbage af ruten. Det var simpelthen fordi at byen kom på ruten i sidste øjeblik, da vi havde et “hul” mellem bookings – så hvis i planlægger noget lignende giver det selvfølgelig bedre mening at ligge den lige efter L.A, hvis man har mulighed for det.

Ruten blev: Los Angeles, Zion national park, Bryce national park, Las Vegas, San Diego, Lake Edison, Los Gatos, San Fransisco, Garden Valley (Placerville), Highway One (Los Alamos), Los Angeles.

Budget

Ja vi kan ligeså godt sige det som det er, det er ikke billigt at rejse i USA. Jeg (Charlotte) har været på omkring 5 ture til USA siden 2010, og synes kun det bliver dyrere og dyrere og priserne minderefterhånden meget om de danske, i hvert fald når det kommer til mad og shopping. Men heldigvis er benzinpriserne stadig billige og det nød vi godt af med de over 4000 km. Vi havde læst flere steder at et budget på 1000 kr. om dagen i lommepenge var realistisk og det gik vi derfor ud fra. Det endte også med at passe meget godt og det sammenlagt med priser for bil og overnatninger endte vi med et total beløb på ca. 100.000. Vi kunne godt have sparet lidt hvis vi havde spist billigere eller boet på moteller osv. men det hele handler om prioriteringer og vi er rigtig glade for måden vi valgte at gøre det på.

Tips og tricks

Drikkepenge:

De fleste er klar over at i USA giver man drikkepenge, og mange mennesker i servicefagene er afhængige af drikkepenge da lønnen ofte er minimum. Tommelfingerreglen som vi begge var bekendte med var, at man ligger ca. 20% af totalbeløbet oveni når man eksempelvis spiser ude. Vi kom dog lidt i tvivl når det kom til ting som roomservice, valet parking og de ”mindre” ting. Derfor forhørte vi os med min ven Mike, som bor på østkysten som sagde at 5 $ var normalen når det kommer til at ”tippe” her. Selvom det ikke lyder af meget så er det alligevel en god ide at være opmærksom på denne omkostning når/hvis man ligger budget for sin rejse. For hvis man ligesom os godt kan lide lidt morgenmad på sengen (roomservice), at spise ude og bor på hotel med valet parking (hvor de henter og parkerer bilen hver dag), så løber drikkepengene op i et væsentlig beløb. Et lille råd er at se på kvitteringen først om de selv har inkluderet drikkepenge i det samlede beløb, for så behøver du ikke lægge ekstra oveni.

Køletaske:

Det lyder måske ikke som den store videnskab, men noget vi simpelthen var så glade for var en køletaske som vi købte for billige penge i Walmart. Vi havde dage hvor vi kørte mange timer, og der var det altså dejligt at vi kunne handle til at smørre vores egne sandwich. Både godt for pengepungen og så slap vi for alt for meget McDonalds og Burger King.

Lydbog:

En anden sikker vinder var altså lydbog! Heller ikke her opfinder vi den dybe tallerken, men det var simpelthen så hyggeligt at det bliver nødt til at få en anbefaling med. Vi endte med at høre hele to Harry Potter bøger (selvom jeg optimistisk havde downloaded “Glæden ved skeden”, ikke helt det Frede havde tænkt).

Yelp:

Sidst men ikke mindst så har vores klart mest benyttede tip været appen Yelp. Vi har ofte brugt den på rejser og dette var ingen undtagelse. Det er altså bare fedt at man kan få gode råd til spisesteder hvor end man er og dermed undgå at bruge penge på dårlig mad. Selvfølgelig har det også sin charme at komme forbi et sted man synes ser hyggeligt ud, og det gjorde vi sørme også en masse. Men det er nu altid dejligt at have Yelp i baghånden.

Det var lidt generelt om rejsen, men vi har selvfølgelig også lavet en lille guide til hver by som vi håber i kan få gavn af 🙂

FØRSTE STOP: Los Angeles

ANDET STOP: Zion og Bryce National parker

TREDJE STOP: San Diego

FJERDE STOP: Glamping

FEMTE STOP: San Francisco

kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget, men du er meget velkommen til at skrive til os.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rejseguide: Glamping