Starten

Hobbyrum

d82dd2b3-76d7-496a-b8b7-e236812ba649-kopi-magnus

Som noget helt nyt i denne sæson af nybyggerne skulle seks par dyste om de endelige fire pladser i programmet. Som vi beskrev i vores sidste indlæg (https://hyggebyggerne.dk/2018/02/06/starten/), var vi meget nervøse ved tanken om at kunne ryge ud allerede inden vi var kommet rigtigt i gang, især når det skulle vises på tv. Fordi seks startdeltagere var et helt nyt koncept, var ikke noget, vi havde forberedt os på eller overvejet, da vi meldte os. Men vi besluttede, at lige meget hvad udfaldet blev, måtte vi se på det som en unik oplevelse og en sjov mulighed for at teste os selv.

Vi fik udleveret opgaven – at lave et hobbyrum – og i begyndelsen lød det meget ligetil. Men faktisk viste det sig at være en udfordring for os, at vælge hvad rummet skulle indeholde. For havde vi egentlig overhovedet nogle hobbyer, som krævede sit helt eget rum? De åbenlyse associationer til ordet ’hobbyrum’ er for os noget med perler, syning, strikketøj, maling, osv. Og de ting laver vi overhovedet ikke i vores hverdag, så vi synes ikke, det gav mening for os.

Fredriks hobby er basketball, men vi kunne jo næppe slippe af sted med at lave en indendørs basketbane og kalde det et hobbyrum :). Vi kom frem til at lave et kreativt rum, hvor der skulle være plads til lidt af hvert af de ting, vi holder af. Fordi jeg (Charlotte) er begyndt til keramik, skulle der være plads til at dyrke den interesse. Og så kombinerede vi det med et brætspilsrum, fordi vi elsker at spille med venner og familie, når de kommer på besøg. Det var også meget vigtigt for os, at rummet skulle afspejle vores personlige stil og hvor meget vi elsker at hygge, også selvom et hobbyrum traditionelt set ikke altid er særligt hyggeligt indrettet, men mere handler om praktik og opbevaring.

Selve optagelsen af det første program var et helt vanvittigt døgn (eller faktisk var vi vågne i sammenlagt 39 timer). Vi var helt klart alt for tidsoptimistiske fra begyndelsen og havde planlagt den længste og mest tidskrævende handlerute af alle parrene, hvor vi også undervurderede myldretrafikken i København – typisk jydefejl! Det resulterede i, at vi kom tilbage til vores rum som det sidste par og derfor også kom absolut sidst i gang.

Inden den dag havde vi aldrig prøvet at skulle ordne vægge eller lægge gulv, og pludselig skulle vi nå en hel masse på en enkelt aften og nat. Da vi kom tilbage som de sidste, måtte vi bare gribe værktøjet og gå i gang, hvis vi skulle have noget håb om at nå at få gjort vores rum færdigt.

Vi havde som sagt aldrig lagt gulv før. Selvom vi havde læst på nettet og set en del videoer på Youtube, havde vi svært ved at regne ud, hvordan gulvbrædderne bedst kunne tilpasses rummets mål. Heldigvis kom Mads os til undsætning med et par gode tips, og da vi først havde teknikken gik det virkelig stærkt! Fordi vi var så langt bagud, opdelte vi os. Jeg tog kapsaven og skar til, mens Fredrik løb frem og tilbage efter brædderne og lagde gulvet. Jeg var virkelig nervøs, for jeg har aldrig betjent så stort et værktøj før. Men alle tanker om flyvende fingre og blod måtte lægges langt væk, hvis vi skulle nå det! Det første bræt blev helt vildt skævt, fordi jeg var så usikker. Men allerede det næste blev bedre, og så kørte vi ellers bare på, til gulvet var lagt. Det gik heldigvis ret stærkt, så vi fik indhentet noget af den tabte tid.

Derefter malede vi væggene og lavede vores væg-til-væg-bænk. Vi sleb og lakerede vores kalmarplanker til hylderne og lavede vores multifunktionelle bord, som skulle binde de to funktioner i rummet sammen: når det er nedslået, kan det bruges til at spille på, og når det er slået op, kan man lave keramik eller pusle med andre kreative projekter. Ud over bordet fandt vi den fineste gamle drejebænk på DBA, som vi følte, gav noget virkelig unikt og hyggeligt til rummet.

Når vi ser tilbage på den allerførste dag, er det ret vildt, hvad vi nåede på den korte tid, og alt i alt blev vi mega stolte over det færdige hobbyrum, især det multifunktionelle bord og vores ”lysekrone” med planter og lys. Ja, vi ville faktisk virkelig ønske, at vi kunne få hobbyrummet med til Nybygger-lejligheden.

Da vi havde afleveret rummet, skulle vi vente til dommerne havde besluttet, hvilke fire par, der var gået videre. Vi var SÅ trætte, især da al adrenalinen forsvandt, efter vi havde gjort rummet færdigt, så vi tog en lur på en bænk.

Da vi kom ind i salen til afgørelsen og så de to dommere for første gang, meldte nervøsiteten og spændingen sig straks igen og det hele blev lige pludselig meget virkeligt. Da vores navne blev nævnt blandt de sidste fire par, var det en kæmpe lettelse som fyldte kroppen. Det var samtidig meget surrealistisk at tænke på, at man stod midt i en TV-kulisse med dommerne og Puk fra fjerneren :).

Vi var selvfølgelig meget glade og ikke mindst virkelig klar til at sove, da vi kom tilbage på hotellet, hvor vi straks faldt i søvn ovenpå en bakke pomfritter. Vi vågnede først næste morgen, hvor turen gik tilbage til Aarhus. Da vi var hjemme, var der dog ikke plads til meget afslapning. I stedet skulle vi i gang med en masse planlægning til et hektisk efterår, vi aldrig glemmer.

kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget, men du er meget velkommen til at skrive til os.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Starten