Rejseguide West Coast Roadtrip - inden afrejse

Grøn lejlighed før og nu

Foto af Rosenfeldt

I August kunne vi endelig flytte ind i vores vinderlejlighed i Hedehusene, og som vi før har skrevet om havde vi behov for at lave lidt om før at det føltes som et “rigtigt” hjem, hvilket du kan læse om HER. Først og fremmest så står vi overfor en familieforøgelse, hvilket både kræver mere opbevaring (ja det er altså ikke det man prioritere mest når man skal lave rum i nybyggerne), og samtidig ville det være rart at have et børneværelse, nu vi alligevel har fået så meget dejlig plads. Derudover var det jo næsten et år siden at vi startede optagelserne til nybyggerne og lejligheden føltes lidt som at være tilbage i tv-tiden, men det blev helt automatisk bedre efter at vi skulle fusionere vores to hjem til ét, og alle vores personlige ejendele fik en plads. Sidst men ikke mindst kan man altså nå at få rigtig mange nye ideer til indretningen på så lang tid, især når man bare går og glæder sig til at flytte. Vi har glædet os til at vise jer resultatet som vi håber i synes er blevet lige så fint som vi gør 🙂

Soveværelset

Soveværelset blev i programmet nævnt som et vigtigt rum for os, da det er her hyggen for alvor tager fart (ja det lyder virkelig lummert, men vi mener altså bare lange morgener, film og lækre snacks under dynerne!). Vi var også rigtig glade for rummet som det stod i nybyggerne, men da Fredrik desværre er for lang til den fine himmelseng, måtte vi skifte den ud med vores egen ekstra lange (kedelige) ikea seng. Så tog det ene det andet og voila et helt nyt soveværelse tog form. Det “nye” soveværelse er mere roligt særlig grundet farvevalget “senses” fra Jotun Lady, og min nye ynglingslampe af mærket Paris au mois d’août. Natbordene har vi selv lavet og i kan læse en diy HER. Sengegærdet har vi også lavet selv, vi har dog endnu ikke fået lavet en diy, men vi har fundet en guide som minder om den af dygtige Valdemarsro HER.

Badeværelserne

Det er ingen hemmelighed at badeværelserne er nogle af de klart sværeste rum at nå på så kort tid, som programmerne tillader. Der er mange vigtige processer som skal laves ordentligt, samt tørretider og andre ting vi ikke vil kede jer med. I hvert fald var vi enige om at begge badeværelser skulle laves om, og denne gang fik vi hjælp af en professionel murer. Vi har længe været forelsket i de skønne håndlavede marrokanske fliser, og nu havde vi muligheden for at føre den drøm ud i livet. Fliserne har farven “North Sea” og vi købte dem hos Marokk. Vi er vildt begejstrede for resultatet, som vi både synes er mere unikt og giver lidt et eksklusivt look, samt en sammenhæng mellem de to rum. Derudover måtte vi rive vores hjemmebyggede reol ned, da vi frygtede at der kunne komme skimmelsvamp indenunder, men byggede istedet selv reolen med indbygget cisterne i vådrumsgips, og det er vi lidt stolte af, selvom det nu var længe siden vi havde bygget noget selv. Lige efter optagelserne til nybyggerne, var vi ret restløse og havde lyst til at fortsætte med en masse byg-selv projekter tilbage i Århus, men det skiftede virkelig bræt efter finalen, hvor vi faktisk mistede interessen for det med at lave ting selv fuldstændig. Men nu måtte vi altså tilbage op på hesten for at spare nogle penge og shine lejligheden lidt op på ny.

JA, badekarrets størrelse gør at det kun er Charlotte som har siddet i det endnu (og Manfred selvfølgelig). Badeværelsesmøblet kan i måske genkende, da det under nybyggerne stod i stuen. Vi har valgt de lækre cremer, sæber og dufte fra det skønne øko-venlige danske mærke Humdakin.

Stuen

Et af de sværeste rum indretningsmæssigt har været stuen, da det er et gennemgangsrum med en masse døre og udgang til både entre og terrasse. Vores vigtigste tiltag i stuen var at købe en gulv til loft reol. Det har været en drøm af mine siden jeg var barn og min venindes mor havde den fineste reol med en masse rum fyldt med nips og dimsedutter som jeg kunne bruge længe på at studere. Og hold fast hvor var det en god beslutning for os. Reolen giver så meget hygge og hjemlig stemning, med alle vores personlige nips, minder og bøger. Derudover er der hele syv skabe til opbevaring af kedelige dokumenter og grimme playstationspil og dvd-film. Reolen er bygget af 3Unika, som både hjalp med at måle op, tegne/designe reolen og så kom de endda med reolen færdigmalet og satte den op med flot finish og fugning. Det var virkelig en hyggelig fredag aften, da vi kunne tømme vores sidste 6 flyttekasser med nips og alt muligt andet ind i reolen. Vi er selv overraskede over at kunne fylde SÅ mange rum ud (Charlottes loppe/samlermani gav endelig pote), og vi er simpelthen så glade for resultatet.

Entréen

Selvom vi faktisk var ret glade for vores hjemmebyggede entremøbel, så havde vi brug for mere opbevaring til sko og jakker. Derudover så var vores møbel faktisk gået i stykker, da der blev holdt åbent hus arrangement i foråret (ja ja det kan jo ske). Vi har derfor valgt at investere i et reolsystem af mærket String, selvom vi faktisk synes det var alt for dyrt. Men da entreen er åben og går i ét med stuen, så synes vi at det luftige og funktionelle design gav god mening at prioritere.  De super fine glaspustede knager  er lavet af Sally Xenia, og de giver et lille pust af farve og hygge til den lille gang. Bænken er designet af Jørgen Bækmark og kan fås hos FDB Møbler.

Spistestuen

I nybyggerne vandt vi spisestuen, og vi var også rigtig glade for rummet. Vi ønskede os mere farve i lejligheden og derfor fik hele endevæggen en tur med farven “skyggeblå” fra Jotun Lady, som vores reol også fik en tur med. Derudover så var den gamle franske dør ikke det mest praktiske spisebord især ikke når der nu snart kommer til at ligge babymos i alle sprækkerne. Derfor har vi valgt at købe vores første designmøbler fra FDB Møbler, som i vores øjne både er klassiske og flotte, og så sidder man altså bare godt i de stole. Det er møbler i den dyre ende og som vi aldrig før har haft mulighed for at købe, men vi ville gerne gå efter noget i god kvalitet som vi kan have i mange år. Billedet af Matisse er købt på Statens Museum for kunst i København.

Køkkenet

Køkkenet var klart et af vores favoritrum i nybyggerne, og vi er stadig vanvittigt glade for det rum, så vi har faktisk ikke ændret noget udover at få en del mere lys op. Over køkkenøen har vi valgt at købe nye pærer med et mere klart lys og beholdt vores messingfatninger. Derudover må vi også hellere få skrevet hvad bordpladen hedder igen, da mange stadig er nysgerrige på det. Den hedder “Trilium” og er af mærket Dekton og kan fås hos Aubo. Vi nyder hverdagen i det her skønne køkken og er endda gået i madlavnings-bootcamp, særligt nu hvor vi skal lave mad til en mere kan vi vist ikke forsvare at leve af toast og cocopops. Men det gør slet ikke noget at bruge tid i køkkenet når det er så lækkert!

Børneværelset

Nogen tror at vi havde tid til at lave en baby under optagelserne til nybyggerne, men det havde vi altså bestemt ikke. Vi fandt først ud af at vi var gravide mens programmerne blev sendt i TV.  Selvom nogen troede vi havde været så udspekulerede at planlægge en graviditet for at bedre vores chancer for en eventuel sejr må vi nok erkende, at vi var lige så overraskede som mange andre, og at vi altså heller ikke sådan kan kontrollere naturens gang på den måde. Men glade var og er vi! Nyheden gjorde også at vi besluttede at lave vores ellers fine gæsteværelse om til et babyværelse. Farven på væggen er fra Jotun Lady og hedder “Industrial Blue”. Det gamle karlekammerskab er restaureret af Fredriks far og farven er også fra Jotun Lady og har farvekoden 1364/3050-y10r. Sengen er den klassiske Sebra seng også kendt som Lille Per-sengen. Tror i han bliver glad for sit nye værelse?

Garderobeværelset

Vi har valgt at nedprioritere en kontorplads, da vi som tidligere skrevet hurtigt fandt ud af, at vi havde brug for en masse opbevaring.Vi medbragte derfor vores store Pax skab fra IKEA og tilkøbte en kommode derfra også. Det er altså bare luksus med så meget plads – jeg har endda en skuffe kun til gaveindpakning – GOALS!

Så har vi været hele vejen omkring vores nye hjem, og vi er simpelthen så glade for resultatet. Tænk at vi har lavet alt det, og at så mange fantastiske mennesker sendte kærlighed vores vej d. 3. april i form af sms-stemmer. Vi er så taknemmelige – det ændrede vores liv for altid.

– Vi er også spændte på hvad i synes?:)

 

29 kommentarer

 • Tina Cornelius Skibsted

  Hej. Det er blevet så flot med de ændringer I har lavet! Må jeg spørge efter hvor de 3 fine spejle i badeværelset er fra? Mvh Tina

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hyggebyggerne

   Tusinde tak! Spejlene er fra Craftsisters – en butik på Jægersborggade i København 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Sikke et skønt hjem! En masse god inspiration, tak for det 😊 Må jeg høre, hvor jeres fine sofa er fra?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hyggebyggerne

   Hej Julie.
   Mange tak for din søde besked. Den er faktisk fra IKEA 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Alexandra

  Rigtig flot indbygget bogreol! Må man høre hvad den ca har kostet ink montering? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hyggebyggerne

   Hej Alexandra. Tusind tak, vi er også bare super glade for den og noget der har stået på vores ønskeseddel længe 🙂 Vi søgte længe og var i kontakt med mange snedkere og priserne ligger typisk på 45-60.000 kr. uden maling. Vi kan dog berolige dig med at vores koster ca. de 30.000 kr. hvor de både måler op, installere og maler den 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er bare sååå hyggeligt med et flashback indlæg – og alt det nye, er også bare lige i øjet. Særligt børneværelset er bare hyggeligt, at få set (:

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hyggebyggerne

   Tusind tak for din søde besked, det er vi glade for at du synes 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nikita

  Ej hvor er det blevet godt 😍🙌🏼 Elsker det 🎉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Hvor er det flot! Lige siden vi så Nybyggerne, har vi her hjemme drømt om “Lady Havana” på vores væg.. nu er vi netop flyttet til Danmark, og klar til at få hende op. Men, hvor har i gjort af hende?? (Hvis hun står i kælderen, vil vi MEGET gerne købe hende). Vi har haft kontakt til hende i købte filen af, men hun sælger kun fysiske billeder nu, og Lady havana er desværre steget til en ikke-acceptabel pris ..
  mvh Stine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • M

   Hej Stine
   Søg efter Havanna Lady på shutterstock.com – der er masser lignende, hvis ikke magen til – og til at betale 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • hyggebyggerne

   Hej Stine. Tak for din besked. Vi har hende stadig men ved endnu ikke hvor vi skal hænge hende op. Vi ved ikke hvilken pris du har fået af hende, men det var også rigtig dyrt da vi købte det. Vi printede det derefter op på et 1,5 x 1,0 m lærred som også koster lidt penge. Så med mindre man blot vil have noget lignende eller en anden kvalitet, så koster det desværre mange penge. :/

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Berith

  Hold op hvor ser det flot ud og ja man skal bruge ekstra opbevaring når der kommet en lille i familien. Elsker jeres valg af materialer og farver i har gjort det godt og tillykke endnu engang med den lille ny i familie ❤️❤️❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hyggebyggerne

   Tusind tak Berith, det er vi glad for at du synes. Og tak, vi nyder familieforøgelsen i fulde drag 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anni Kruse

  Så lækkert 👍 Hvad med det gule billede i køkkenet, hvor er det? 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hyggebyggerne

   Mange tak, ja uha det bliver vi spurgt meget til, men vi ved endnu ikke lige hvor billedet skal være 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tine

  I har simpelthen så god smag! 😅 Lejligheden er blevet endnu lækrere end under “nybyggerne” – godt gået👌🏻 Hvad hedder vægfarven bag billedvæggen i stuen?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tine

   … men det ligner at I har droppet alle jeres KABE vægge. Vil I sætte nogle ord på hvorfor?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • hyggebyggerne

   Det har vi heller ikke helt, vi har beholdt den i køkkenet. Vi har blot gentænkt det hele og ville gerne prøve nogle nye farver og materialer, så det kan sagtens tænkes at der kommer Kabe-vægge igen 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • hyggebyggerne

   Tusind tak, det var godt nok en sød besked 🙂 Farven er fra mærket File under pop og hedder “Little Beige Sambo”. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tanja Riishede Duus

  Wow, totalt goals🤩🙌🏼 Simpelthen så flot – i har virkelig gjort det personligt, lækkert og enkelt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hyggebyggerne

   Tusind tak for din søde besked Tanja, det er vi glade for at du synes 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Catja Hornbek

  Det er virkelig et flot resultat I har fået. Børneværelset er så hyggeligt, det vil han helt sikkert elske

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hyggebyggerne

   Mange tak Catja, det er vi så glade for at du synes – vi håber også han kommer til at elske det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Smukt! 🙂 Virkelig fine løsninger I har lavet. Jeres reol i stuen er goals!
  Jeg savner kun en ting: hvor er billedet med cigar-damen?! Jeg er fuldstændigt forelsket i hende og ville ønske jeg selv havde det billede! ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hyggebyggerne

   Tusind tak for din besked Sara. Vi er også super glade for resultatet og virkelig også vores fine reol 🙂
   Billedet har vi stadig, men vi har stadig ikke besluttet hvor det skal være. Vi er også vilde med det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Ej hvor er det blevet flot (endnu flottere om muligt). Jeg er især vild med jeres badeværelse og flotte reol-væg – sådan én har jeg også altid ønsket mig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • hyggebyggerne

   Det havde vi nemlig også altid ønsket os, og er simpelthen så glade for den 🙂 Dejligt at du kan lide det og tak for din besked, Signe 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rejseguide West Coast Roadtrip - inden afrejse